ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ

πιλάφι

Το καβουρδιστο πολιτικο πιλαφι οφείλω -εξ αρχής- να καταθέσω πως είναι σπεσιαλιτέ του Κώστα, της οικογένειάς του για την ακρίβεια. Αναντάμ παπαντάμ δηλαδή, ξέρετε… μαμά, γιαγιά και πολύ πίσω. Επίσης, οφείλω να πω ότι είναι πολύ περήφανος για αυτή τη συνταγή. Το καβουρδιστο πολιτικο πιλαφι είναι μάλλον η καλύτερη συνταγή του, σε αυτήν που έχει πολύ μεράκι, ένα πράμα… Και η αλήθεια είναι ότι την “κατέχει” αφού πάντα μα πάντα φτιάχνει το καλύτερο πιλαφι που έχω δοκιμάσει, κι εγώ και πολλοί άλλοι ακόμα. 

Σπυρωτό, al dente, αρωματικό, λουκούμι σας λέω. 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ COLLAR OF PORK WITH GARLIC

Με απλά υλικά, βγάζεις ένα ρύζι που κυριολεκτικά μιλούν όλοι για αυτό σε ένα τραπέζι, κι ας έχεις “σκοτωθεί” να φτιάξεις ένα σωρό άλλα πράγματα

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Το ταπεινό ρύζι “κλέβει” την παράσταση.

Η γιαγιά του Κώστα θυμόταν ότι συχνά στην Κωνσταντινούπολη το έκαναν με τσιγαρίδα, με κομμάτι δηλαδή λίπος χοιρινού μαγειρεμένου, που το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες παρασκευές κι έδινε έξτρα νοστιμιά.

Αυτά παλιότερα, εμείς δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε αυτή τη συμβουλή, αρκεί το βούτυρο ή ακόμα ελαιόλαδο για να σωτάρουμε τα υλικά μας, το ρύζι με το κουκουνάρι και το φιδέ.  Η παρασκευή του είναι απλή και σύντομη, ακολουθήστε τις οδηγίες και θα φτιάξετε ένα ρύζι… αξιομνημόνευτο!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • μισή “φωλιά” φιδές (angle’s hair)
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τον φιδέ θρυμματισμένο και αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά.

ΡΥΖΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ

Προσοχή, μην καίει, θέλουμε απλώς να χρυσίσει. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το ροδίζουμε ελαφρά κι αυτό.

ΡΥΖΙ ΜΕ ΝΕΡΟ

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά.

ΡΥΖΙ ΒΡΑΣΙΜΟ

Αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.

πολιτικο πιλαφι ρυζι στην κατσαρόλα

Κλείνουμε το “μάτι”, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 15 λεπτά.

πολιτικο πιλαφι ρυζι

Για να μαθαίνεις άμεσα ότι νέο μας αφορά, ακολούθησε το foodurismo στο Facebook, στο instagram, στο pinterest αλλά κάνε και subscribe στο κανάλι του foodurismo στο youtube

Βρείτε τη συνταγή στο κανάλι μας στο youtube: